loneokning

Jag kommer ihåg första gångerna jag skulle förhandla om högre lön. Så här i efterhand kan jag konstatera att det aldrig var prat om någon förhandling. Alldeles för ofta går vi in i något som borde vara en förhandling men på något sätt känns som om allt är bestämt på förhand.

Dessutom är det alldeles för många som går in i en löneförhandling och är tveksamma om de faktiskt är värda några kronor extra. Efter många år i branschen vet jag att det inte spelar någon roll på vilken medarbetar- eller chefsnivå du ligger. Många kämpar med sin självkänsla och sina argument för en högre lön.

Flera upplever att de har varit hängivna, lojala och under lång tid gjort sitt jobb mycket bra , men det har liksom aldrig synts i lönekuvertet.

Vad händer när flera kollegor lämnar företaget och ersätts med nya och du inser att de nyanställda har fått högre lön än vad du har? Först kanske det är något som du slår bort, men så småningom börjar det gnaga. ”Varför blir aldrig du erbjuden en högre lön? Ser de inte hur hårt du arbetar?”

 

Du är värd mer

Det lätt att tappa lusten och orken. Plötsligt kanske det börjar bli befogat att inte ge dig högre lön, för nu visar du inte längre entusiasm och engagemang, det lönar sig ju iaf inte.

Det är då du måste få skeppet att vända, annars är det lika bra att du också ser dig om efter en ny skuta. Att vara kvar i en organisation där du inte längre presterar med glädje och självklarhet tar mer på krafterna än vad som är befogat. Du har bara två alternativ: att fortsätta vara där du är och vara missnöjd med lön och arbetssituation, eller göra något åt det. Dvs. be om löneökning.

Jag menar, om du inte gör något finns chansen att missnöje börjar pysa ut genom både ord och handling och skada det rykte som du arbetat så hårt för att bygga upp. Kanske du är rädd att din begäran om en höjning ska betraktas som orimlig. Därför måste du först göra en grundlig konkurrensundersökning.

 

Gör en konkurrensanalys

Ta reda på vad konkurrerande företag betalar för en liknande tjänst som du har, kolla med facket och våga fråga vänner och bekanta. Normalt brukar det gå att åtminstone få en uppfattning om en nedre och övre nivå på en löneskala. Om det finns möjlighet kan det alltid vara bra att veta vad andra i din organisation tjänar, även om det inte är något du nämner i din förhandling.

Ju mer du vet desto bättre kommer det att kännas att gå in i en förhandling. Vet du att dina lönekrav är fullt rimliga är det lättare att trycka på och vara övertygande.

 

Uppdatera ditt CV

Men du behöver också ta en titt på dig själv. Egentligen är det en uppdatering av ditt CV du behöver göra. Titta igenom vilken utbildning du har, kurser du har gått sedan du började anställningen är också viktigt. Fundera på vad du har gjort för din nuvarande organisation under ett längre perspektiv såväl som under det senaste halvåret.

Viktigast av allt, gör en lista över de saker som gör dig unik och skiljer dig från andra i organisationen. Samla på dig både fakta och bra exempel. Det kan vara både vad som nämnts i tidigare utvecklingssamtal, lovord från kunder och medarbetare, dokumenterade fall där mål har uppfyllts, försäljning och intäkter du har dragit in, initiativ du har tagit och viktiga områden där du har visat lojalitet och engagemang. Ta med rubbet i din insamling.

När du nu har en hel hög av bra prestationer kan du säkert känna att du faktiskt är värd en löneökning som du kan känna dig nöjd med.

 

Ha en positiv inställning

När det sen är dags för förhandling ska du gå in med en attityd att ni ska bli överens. Men du behöver också vara beredd på motargument. Du måste förutse och förbereda dig på eventuella invändningar. Målet är att få förståelse för att det du begär är rimligt utifrån hur resten av marknaden ser ut och vad du har bevisat över tid.

Även personer som vet att de förtjänar en höjning kan ibland ha svårt att be om det. Ta en ärlig titt på dina egna prestationer och sätt ribban efter det. Även om du får motstånd först är sannolikheten stor att du ändå har öppnat upp för en höjning om du är påläst och din begäran är rimlig.

Lycka till.